Upp till 60% rabatt!

Välj fritt från hela butiken - ALLA PRODUKTER INKLUDERADE I BULKRABATTET

Fakta om solglasögon

Solglasögon är det ultimata tillbehöret som passar alla typer av stilar, antingen casual, sport, affärer eller trendig passform. Men detta är inte det enda skälet till att solglasögon är en viktig del av våra liv.

Skydda dina ögon med solglasögon

Solglasögon används främst som ögonskydd. UV-strålning och en ljus sol är inte bara obekväma utan kan också skada ögonen på flera sätt. Typiska ögonsjukdomar som kan vara orsaken till att solljuset är katarakter, snöblindhet och flera typer av cancer. I Europa rekommendationen är att solglasögon filtrerar bort minst 95% av UVA- och UVB-strålning. Detta är en indikator som visar hur skadligt det kan vara att stanna i solen under längre perioder utan solglasögon för att skydda ögonen.

Solglasögon i ett premodernt sammanhang.

Inuit solglasögon
Coola solglasögon?

Behovet av att skydda ögonen har funnits länge, även innan vi visste om de medicinska konsekvenserna av att inte använda solglasögon. Föregångarna till solglasögon inkluderar snöglasögon gjord av trä, valrosselfenben, karibu gevär, ben eller till och med havsgräs, som används av inuitbefolkningen i Nordamerika och Grönland. Ett annat exempel är färgat glas blandat med kvarter som arkeologer tillskriver 11th århundradet Kina.

Solglasögon blir ett modeuttalande

Solglasögon är ett av de häftigaste uttalandena du kan ha som tillbehör. Film stars var de första att popularisera solglasögon i början av 1920-talet, och allt efter att trenden har fastnat i alla olika länder och kulturer runt om i världen. För närvarande kan det tyckas otänkbart för många att inte använda sina solglasögon ens inomhus eller efter att solen har gått ner.

Den första typen av solglasögon som verkligen satt trenden var Wayfarer stil. Detta blev en modeikon utvecklad av Bausch och Lombvia deras dotterbolag Ray-Ban. Wayfarers träffade marknaden på 1950-talet och har inte förändrats mycket sedan dess. Vi har faktiskt ett gäng av dem i vår butik som använder de ursprungliga vägfararna som inspiration.

Aviator solglasögon - tidlöst mode

Aviator solglasögon är också värda att nämna eftersom den här typen förmodligen är lika populär, och den grundläggande designen har inte heller förändrats mycket. Anledningen till detta är att utmärkt design inte färgas av tiden, och varför ändra ett vinnande recept? De populära flygplanerna har också en praktisk användning professionellt bland piloter i verkligheten och de var designade för detta (även av Bausch och Lomb) för denna speciella användning i det amerikanska flygvapnet. Närheten till denna miljö avgörs antagligen med en bredare närvaro i allmänheten genom filmindustrin, och Top Gun i synnerhet (med Tom cruise som huvudspelare), en av de mest populära filmerna genom tiderna.

Det är inte bara filmen stars som banar väg för nya trender. De rika och lika berömda säger också. Låt oss använda stora solglasögon som exempel, som blev populärt på grund av Jacqueline Kennedy Onassis, som använde dem inte att märka utan snarare tvärtom. Solglasögon är nämligen särskilt älskade av kändisar eftersom de döljer delar av ansiktet något som kan göra det svårare att känna igen galna fans. Oversized solglasögon är coola solglasögon och vi har olika färger och mönster i lager. Används också för att minimera andra funktioner och används populärt av personer som tycker att deras näsa är för stor, som ett exempel.

Det ultimata Rock Star-tillbehöret

Det skulle vara rättvist att säga att antalet coola solglasögon motsvarar mängden kändisar i världen vid varje tidpunkt. Sten stars och artister i alla genrer, sätter mer än ofta nya trender med solglasögon som blir en integrerad del av själva bilden. Låt oss ta John Lennon som ett exempel med hans ikoniska runda solglasögon. Varianter av dessa är lika moderna och trendiga idag som för femtio år sedan. Filmer som klassikern hela tiden Blues Brothers gjorde också sin rättvisa andel av trendsättningen. Idag känner vi knappt ögonfärgen för vissa stars, som Snoop Dog - du får inte se hans ögon ofta!

Solglasögon för varje tillfälle

En del (eller alla) människor gillar att se fashionabla ut, i någon form eller annan, och de flesta trendiga fashionistor har åtminstone ett par solglasögon tillgängliga vid en viss tidpunkt och uppdaterar deras rack när trenderna förändras. Solglasögon för sport har en användning som är viktig för många, men dessa solglasögon ser inte nödvändigtvis coolt på utomhusrestaurangen. Vissa stilar är också sammankopplade med vissa subkulturer som vägfararen. Wayfarer solglasögon är vanligtvis används vid stranden eller ombord på en segelbåt för okända hamnar. En sommardräkt för sport är inte komplett innan solglasögon är närvarande!

Skydd

Linsen (eller glaset) i solglasögon finns i olika material, former och färg. Det viktigaste för dig är att använda solglasögon som ger dig det skydd du lovas. Komplikationer orsakade av solskador bör inte tas lätt, eftersom den här typen av skador kan orsaka permanent, allvarlig skada.

material

Materialet är också viktigt. Om du gillar utomhus, som vandring eller segling, har du förmodligen solglasögon hela tiden. Det är en anledning att kontrollera dina solglasögon för nickel eller annat allergiinducerande material. Lyckligtvis, alla solglasögon du hittar här från Brillz är fria från nickel. Dessutom bör solglasögon vara gjorda av lättare material, så att de inte känner sig tunga och välja ett par som är bekväma. Solglasögon tillverkade av dåliga material ändrar ofta sin form snabbt och glider därmed från näsan (ja, det är irriterande).

Okej, så nu har du en kraschkurs i solglasögon men sluta slösa dina dyra ögon på skärmen - nu är det dags att kolla in butiken, skaffa dig några solglasögon och njuta av naturen!

solglasögon